Omschrijving

N.B. Inruil eigen woning bespreekbaar! Midden in het fraaie esdorp Zweeloo staat deze grote, compleet gerenoveerde rietgedekte woonboerderij. De eerste steen is reeds gelegd in 1816 en vormt hiermee de basis van een comfortabele woning met heel veel mogelijkheden. Doordat de bestemming 'wonen met bedrijvigheid' of alleen 'wonen' is kunt u alle kanten op met dit interessante pand. Temeer daar er ook een horeca vergunning op rust. Dus wilt u alleen de woonfunctie? Dan heeft u de beschikking over een eerste klas woonhuis met grote slaapkamers en 3 badkamers. Een B&B? Moeiteloos kunt u één 2 kamer en twee driekamer appartementen aan uw gasten verhuren. Een meerdere generatie woning met eigen privacy is ook zo'n optie. Of toch liever een Café of Brasserie?  De woonboerderij is in 2005 en 2017 van binnen geheel nieuw opgebouwd. Dus de verdiepingsvloeren, wanden, vloeren, isolatie, ramen, indeling, scheidingswanden, electriciteit, alle leidingen, toiletten CV ketels, badkamers en keukens zijn aangepakt.
Dit alles gelegen op een fraaie kavel van 12 are en 8 ca.

Indeling

Aan de zijkant van de woning bevindt zich de entree naar de hal met daarin het gastentoilet, de meterkast (Krachtstroom en 8 groepen) kastruimte, doorloop naar de de trap richting verdieping en de doorgang naar de woonkamer. Deze royale woonruimte met open keuken meet 50 m2 en is v.v. vloerverwarming. Openslaande deuren naar het terras, hierdoor fraaie lichtinval, mede door een groot dakraam. De L vormige keuken heeft een werkblad van bijna 5 meter en is v.v. combi vries-koelkast, afwasmachine, een combi oven, 4 pits gasstel en wasemkap.
Verder op de begane grond een drie kamer appartement met eigen entree. Hierin bevindt zich een royale woonkamer met nieuwe keuken, een wasruimte, gastentoilet en nog 2 slaapkamers, elk v.v. een eigen badkamer

Eerste verdieping

Via de steektrap naar de royale overloop. Ook hier een aantal inbouwkasten, een technische ruimte voor de CV e.d. en de doorgang naar de slaapkamer aan de achterzijde, ook weer uitgevoerd als zelfstandige woonunit, dwz. 36 m2 groot, eigen badkamer met douche toilet en vwt plus nog een eigen keuken. Fraai uitzicht over de brink en het mooie bomenbestand.
Aan de voorzijde, aan de andere kant van de overloop bevindt zich de ouderslaapkamer, de masterbedroom, van 7 x 5,5 meter. Op diverse plekken op deze verdieping zijn Velux ramen aangebracht, zo ook hier. Deze slaapkamer is, gezien de afmeting, eenvoudig op te delen in 2 slaapkamers, die dan ook nog groot genoeg zijn. Dit is inmiddels in 2017 gerealiseerd. Grenzend aan deze slaapkamer is de  fraaie badkamer van 3 bij 4 meter, met toilet, grote douche en 2 vaste wastafels. Er is, zoals u kunt lezen, heel veel ruimte in deze woning en daarmee is ook heel veel mogelijk

Tweede verdieping

Over de gehele lengte een bergzolder (18 x 3,5 meter)

Tuin

Mooie, zonnige tuin. Niet aan de straat gelegen, Uitzicht over de boswallen en weilanden. Volop privacy. Woonkamer is tuingericht, openslaande tuindeuren naar terras. In de tuin een keurige berging van 3,5 bij 6 meter.

Bijzonderheden

Woning is compleet geïsoleerd. Aparte meters voor electra, gas en waterverbruik. 3 CV ketels, waarvan 2 combi en 1 met een boiler voor het zakelijke gedeelte. Speciale tussenmeter geïnstalleerd om zakelijk en privé gescheiden te houden. Isolatie glas met K waarde 2.6.
Parkeren voor meerdere auto's op eigen grond. Zweeloo is een kunstenaarsdorp (Van Gogh en Lieberman zijn hier ooit geïnspireerd) met een schitterende bosrijke omgeving. Een bezichtiging is een regelrechte aanrader!

Kenmerken