Beschrijving

Ligging, omgeving en uitzichten behoeven geen superlatieven, dat tonen de foto’s en ziet een ieder die komt kijken meteen. Op deze mooie plek aan de Overijsselse Vecht in Holtheme, ligt een grote vrijstaande woonboerderij , die ruimte en mogelijkheden biedt voor vele vormen van gebruik.
Zoals voor een gezin met opgroeiende kinderen, voor een beroepspraktijk aan huis of twee ruime kamers voor thuiswerkers , zorg voor inwonende ouders of zelfs als B&B voor passerende wandelaars. Het Pieterpad op het traject van Coevorden naar Hardenberg loopt voor het huis langs. 

Dit goed onderhouden object, bouwjaar 1913, is in vier etappes verbouwd tot een ruim, speels en comfortabel woonhuis met 9 kamers op 480 m2  woonoppervlak, bouwkundig in orde en met energielabel D. Het ligt vlakbij het “drielandenpunt” van Overijssel, Drenthe en Duitsland, daar waar de rivier het kanaal Almelo – Coevorden oversteekt. Mensen die de stad ontvluchten hebben hier alle ruimte om hun dierbaren te ontvangen, logies te bieden en gezien de goed geoutilleerde keuken, daarvoor ook uitgebreid te koken.

Bij de woonboerderij horen een dubbele garage, werkschuur en tuinschuur losstaand op een kavel van bijna 5000 m2. Er is een buitenkeuken met koele ruimte. Dit geheel is ingebed in een geschakeerde en gevarieerd beplantte tuin met kleur in alle seizoenen, een groot bespeelbaar gazon en een heldere vijver, dit alles omringd door bosschages en bomen die voor beschutting en privacy zorgen. 
En wie dat nog niet genoeg vindt, duikt voor de deur van een eigen steigertje met trap 
in het schone Vechtwater, stromend vanuit een beschermd natuurgebied.
Het geheel is een lustoord zonder opsmuk, een aangename en goed bruikbare leefplek, die niet imponeert maar in alles het goede leven faciliteert en uitstraalt. 

Derhalve veel rust, ruimte en schoonheid voor de prijs van een appartement in grote en steeds drukkere steden. Toch goed bereikbaar via een vrijwel kruisingsvrije N34 en met een station in Gramsbergen op vijf minuten rijden, waar altijd een parkeerplaats is. En een snelle verbinding met de rest van de wereld via glasvezel.

Indeling

Via een royale oprit met parkeermogelijkheid voor meerdere auto's komt u bij de hoofdingang aan de zijkant van de woning. Binnengekomen valt gelijk de grootte van de ontvangsthal op. Van hieruit zijn alle vertrekken op de begane grond bereikbaar , de fraaie trapopgang naar de eerste etage incluis. De hal is v.v. een hoge garderobekast met schuifdeuren. De  wit-zwarte plavuizen geven een sfeervolle uitstraling die recht doet aan de mooie kleurstelling van het gehele pand. De hal heeft een T vorm en aan de rechterzijde hiervan bevindt zich een slaap/logeerkamer en badkamer met ligbad, wastafelmeubel, toilet en douche. Daar tegenover de masterbedroom met serre met doorgang naar een separate kleed/kastenkamer. De masterbedroom heeft een aantal  aansprekende details, zoals de handgemaakte  inbouwkast, 2 nisjes met glazen planken, en natuurlijk die schitterende serre met openslaande tuindeuren genietend van het uitzicht op de tuin. Recht tegenover de voordeur het gastentoilet met urinoir en fonteintje. Daarnaast de entree naar de keuken en woonkamer. De keuken, in 2010 'custom made' met een uitgekiende indeling zoals een kookschiereiland, voldoende kastruimte en een keur aan zaken die het koken zullen veraangenamen. Zo is er het 'Stoves' fornuis met 4 ovens en 7 branders + een fry top grillplate, een geìntegreerde koffie/espresso machine, een quooker, inbouw zeepdispenser een pop-up met stopcontacten en natuurlijk een vaatwasser plus de gebruikelijke keuken inbouwapparatuur. Gezorgd is voor voldoende daglichttoetreding door montage van 2 veluxramen boven de normale ramen in de gevel. Komend in de woonkamer valt gelijk de grote betrekking met de prachtige tuin op, dankzij de 2 grote boogvormige ramen in de achtergevel, waarvan één als openslaande deur met op maat gemaakt hor. Het gebint is hier in het zicht gelaten en in combinatie met het balkenplafond, de visgraat gelegde parketvloer, de stalraampjes en de schouw met houtkachel kunnen we met recht zeggen dat dit een bijzonder aangenaam, warm en sfeervol vertrek is, zowel 's zomers als 's winters. Met een breedte van ruim 9 meter is ook deze kamer heerlijk royaal en leefbaar. Weer terugkerend naar de hal zijn er nog 2 kamers naast elkaar gelegen. Deze worden als werk/studeerkamer gebruikt en doen nauwelijks voor elkaar onder met resp 16 en 24 m2 qua oppervlakte. Ook hier weer de fraaie lichtinval en de openslaande deuren naar het terras/tuin. De grootste van de twee heeft een rookgasafvoer met de mogelijkheid om een houtkachel te plaatsen. Last but not least de bijkeuken met voldoende ruimte voor uw witgoed, vriezer en kasten. De nieuwe CV HR-Combi ketel ATAG i36ECZ geplaatst in maart 2020, vindt hier tevens zijn plek.

Eerste verdieping

In 2009 is er een volledige eerste verdieping in het pand gebouwd. Alvorens deze inbouw te starten heeft er een bouwkundig onderzoek plaats gevonden naar de conditie van het dak en de eventuele aanwezigheid van hout vernielende insecten. Hier zijn preventieve maatregelen voor getroffen en ook de dakconstructie is positief beoordeeld. Via een bordestrap komt u op de grote overloop met hier aansluitend de badkamer met toilet, bidet, douche en vaste wastafel. Lopend naar de voorzijde van de woning is er eerst het tussenvertrek (26 m2!), in gebruik als muziek- en speelkamer voor de kinderen. Daarachter een grote slaapkamer van 4.7 bij 5.4 meter. Alles oogt hier volledig nieuw en ongebruikt op deze verdieping. Zeer comfortabel geheel en ook in dit vertrek een vrijstaande kastenwand met schuifdeuren en in de winter vrij uitzicht op de Vecht. Weer terug via de overloop naar de achterzijde van de woning. Hier is de andere slaapkamer van 4,4 bij 3,4 meter. Leuk detail, 2 stalraampjes bovenin de gevel en een openslaand raam met ruim uitzicht op de tuin, vijver, paardenwei en landerijen. Achter de overloop en laatst genoemde kamer bevinden zich de royale zolderbergingen.

Tuin

Prachtige, deels aangelegde, deels natuurlijke tuin met diverse terrassen, mooie doorkijkjes, fraai bomenbestand en schitterende vijver met daarnaast een natuurlijk ven. In de tuin een geïsoleerde gekoelde houten schuur die samen met de buitenkeuken garant staat voor sfeervolle en gezellige zomermiddagen en - avonden. Hier zou het gezegde “vakantie in eigen huis” uitgevonden kunnen zijn.

Bijzonderheden

Dubbele garage, houtstek, werkschuur, 
Fraai gelegen terrassen, 
Goed onderhouden. 
Object Ingrijpend verbouwd 2009. 
Grandioos aan de Overijsselse Vecht gelegen

Kenmerken