IMG_5198.jpg IMG_5199 (1).jpg IMG_5200.jpg IMG_5185 (1).jpg IMG_5193.jpg IMG_5194.jpg IMG_5195.jpg IMG_5183 (1).jpg IMG_5186 (1).jpg IMG_5188 (1).jpg IMG_5187 (1).jpg IMG_5191.jpg IMG_5192.jpg IMG_5178 (1).jpg IMG_5177 (1).jpg IMG_5451.jpg IMG_5449.jpg IMG_5450.jpg IMG_5457.jpg IMG_5169 (1).jpg IMG_5170.jpg IMG_5154.jpg IMG_5168.jpg IMG_5331.jpg IMG_5162.jpg IMG_5163.jpg IMG_5152.jpg IMG_5153.jpg IMG_5197.jpg IMG_5190.jpg 20191202_155125.jpg 20191202_155854.jpg 20191202_160034.jpg 20191202_160119.jpg 20191202_160322.jpg IMG_5189.jpg
IMG_5198.jpg
IMG_5199 (1).jpg
IMG_5200.jpg
IMG_5185 (1).jpg
Verkocht onder voorbehoud

Verkocht onder voorbehoud: Uniek object op schitterende locatie

IJsbaanweg 139, 7547 AH Enschede
€ 375.000,- k.k.
Type object Woonhuis, villa, vrijstaande woning, bedrijfsdienstwoning
Gebruiksoppervlakte wonen 256,6 m²
Status Verkocht onder voorbehoud
Perceeloppervlakte 1.585 m²
Aanvaarding In overleg

Omschrijving

Op een wat hogere fraaie bosrijke locatie, aan het einde van de Ijsbaanweg, staat deze opmerkelijke atelierwoning op een kavel van 1585 m2.
Het (hoofd)huis is onder architectuur gebouwd. De architect Jan Groot (een goede vriend van de familie) heeft het huis in 1955 in nauwe samenwerking met zijn opdrachtgevers ontworpen. Jan Groot was als architect opgeleid binnen de kaders van het modernisme en dat zie je terug in de architectuur.
De Stijl, het werk van Le Corbusier en de Nederlandse architecten Kloos en Komter waren waarschijnlijk zijn voorbeelden.
In het semi zwevende volume boven de entree, rustend op een enkele kolom herkent men de beeldtaal van de modernisten van na de Tweede Wereldoorlog. Datzelfde geldt voor het kleine balkon aan de havenzijde, dat als een vooruitspringend accent binnen het grote gevelvlak werkt.
Opvallend is de nadrukkelijke wijze waarop in de architectuur zichtbaar is gemaakt dat het beroep, in dit geval dat van twee beeldhouwers, ruimtelijk als uitgangspunt is genomen.
De toegang tot het woonhuis is mogelijk door een trap die aan de zijkant van het atelier prachtig zicht bood op hetgeen daar werd gecreëerd en getoond.
In de woonkamer is het enorme raam met uitzicht op de haven een groots gebaar dat indrukwekkend en zeer royaal werkt.
Het huis is dan ook nog steeds te herkennen als een mooi voorbeeld van het jaren 50 modernisme in Nederland.

Indeling

Via de overdekte entree komt u in de hal met garderobe. Let op de fraaie natuurstenen vloer met ingelegd mozaïek. Van hieruit is de 'tekenkamer' te betreden, uitgevoerd met parketvloer, een wasbak en een groot raam plus tuindeur naar het terras. Vanuit deze kamer een mooi uitzicht over de tuin en daarachter de haven. Tevens bestaat de mogelijkheid een houtkachel te plaatsen. Hoe dit is vormgegeven kunt u verderop in de tekst lezen.
De tweede deur vanuit de hal gaat naar de gang met aan de rechterkant het gastentoilet v.v. een Geberit Aquaclean douche / föhn wc en fonteintje. Een deur verder bevindt zich de royale berging met buitendeur. Hier is de plek voor uw witgoed opstelling en de CV voor de hoofdwoning Tevens bevindt zich hier de meterkast met 7 groepen waaronder een krachtstroomgroep.
Vervolgens komt u in de centrale plek van dit object: Het atelier, daar waar in een periode van meer dan 50 jaar bijzondere en opmerkelijke objecten zijn gemaakt.
Groots van opzet, fraaie lichtinval door o.a. de lichtstraat in het zadeldak en de meerdere hoog geplaatste ramen aan de noordzijde. Om grote constructies uit het atelier te laten verhuizen zijn er 2 massief houten deuren aanwezig die tot deze hoogte reiken. Het vloeroppervlak bedraagt 6 bij 11.5 en is uitgevoerd in gewapend beton. Zelfs bij afwezigheid van kunst en beeldhouwwerken geeft deze ruimte volop inspiratie. Krachtstroom aanwezig
In het atelier bevindt zich de rechte open trap naar de eerste verdieping. Om de twee schoorsteenkanalen een in het oog springende uitstraling te geven is deze uitgevoerd in Bentheimer zandsteen. De trap loopt hier langs.
Weer terug naar het atelier. Begin jaren 70 is er achter het atelier nog een unit bijgebouwd bestaande uit 2 slaapkamers, een woonkamer , een keuken , een badkamer en een inpandige garage. Deze unit is de laatste jaren verhuurd geweest en kan dienst doen als een separaat verhuurbaar appartement. De 2 slaapkamers zijn bijna even groot, nml 9 m2. De woonkamer (15,5 m2) heeft openslaande deuren met toegang tot terras en bosperceel. Een unieke situatie, dicht bij het centrum en toch uw eigen bos achter het terras. De keuken is eenvoudig maar doelmatig van opzet. De inbouwkeuken is in een lengte opstelling en is v.v. een inbouwkoelkast, een oven, 4 pits gastoestel en een ITHO wasem kap. De CV ketel, alleen voor dit appartement, heeft een aparte gasmeter en is in de keuken gemonteerd. Dubbele buitendeuren. Gezien het formaat van deze verblijfsruimte (3,2 bij 3,6) mogen we hier spreken van een eetkeuken. Vervolgens door naar de badkamer. Ook hier, eenvoudig doch doelmatig van opzet en v.v. toilet, ligbad met douchewand en vwt. Last but not least een inpandige verwarmde garage met elektriciteit, water en aansluiting op het riool. De elektrisch bedienbare kanteldeur is een optie die nog even moet worden nagekeken.

Eerste verdieping

Via de open steektrap in het atelier naar een kleine vide met daar de deur naar de woonkamer. Wat gelijk opvalt is het grote raam met weids uitzicht over de binnenhaven en jachthaven van het Twente kanaal. Zowel in de woonkamer als ook in het atelier zicht tot in de nok van het huis met de ingenieuze constructie van de zadeldak spanten, een fraai bouwkundig detail van dit object. In de woonkamer van ruim 40 m2 kan het volgende worden opgemerkt: Fraaie schoorsteen van Bentheimer zandsteen met rookgasafvoer, klein balkon, eikenhouten parket vloer, inpandig raam met zicht op het atelier, fraai lichtinval door het naar het zuiden gericht front. Achter de woonkamer de half open keuken (2,7 bij 4,2) met kook schiereiland v.v. een 4 pits gaskookplaat en gootsteen. Veel kastruimte voorhanden. De keuken verkeert in een matige staat maar is prima te renoveren. Grenzend aan de keuken een slaap/studeer kamertje van 6,25 m2. Tot slot een toiletruimte met ook hierin een Geberit Aquaclean douche / föhn wc plus een vwt. In dit vertrek kan zeer eenvoudig een douche worden ingebouwd. De ruimte en alle voorzieningen zijn er.

Balkon

Klein balkon van 1 m2 gelegen aan de zuidkant van de woning met verbinding naar de woonkamer

Tuin

Vanaf de straatkant wordt de ingang van het perceel gemarkeerd door een gemetseld muur met wit geschilderde stalen poortjes. De klinkers (Waaltjes) van de inrit lopen door tot het einde van het object. Er is parkeergelegenheid op eigen erf voor 4 tot 5 auto's. Over de gehele lengte van het perceel is er het met bomen begroeide talud met op verder afstand de spoorlijn Enschede Hengelo.Door deze afstand en de begroeiing is er niets te zien en nauwelijks iets te horen van het treinverkeer. Achter het pand loopt het bosperceel nog ruim 45 meter door. Wat de beleving van de tuin groter maakt is dat er geen fysieke afscheiding is tussen tuin en doorlopend talud. Dit maakt het gevoel van in een bos te zijn nog realistischer.
Aan de kant van de haven bevinden zich in de tuin 3 terrassen en een vijver. Verder nog vermeldenswaard is het bomenbestand met o.a. een zeer grote notenboom.
Volledige privacy gegarandeerd.

Bijzonderheden

Belangwekkend pand met historie
Let op, het gaat hier om de bestemming: Bedrijfswoning.
In 2016 plat dak aanbouw vernieuwd en geïsoleerd.
Dubbele bewoning in combinatie met bedrijf zeer goed mogelijk
Gescheiden gas-en elektriciteitsmeters
Gedeeltelijk kunststof kozijnen met isolatieglas.
Object verdient op een aantal onderdelen onderhoud en reparatie.
Toelichting meting gebruiksoppervlakte
Onze meetinstructie is gebaseerd op NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 00082
Vraagprijs € 375.000,- k.k.
Inrichting Niet gestoffeerd
Inrichting Niet gemeubileerd
Status Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Woensdag 4 december 2019
Laatste wijziging Maandag 23 maart 2020
Bouw
Type object Woonhuis, villa, vrijstaande woning, bedrijfsdienstwoning
Soort bouw Bestaande bouw
Toegankelijkheid Mindervaliden
Senioren
Bouwperiode 1956
Dakbedekking Bitumen
Type dak Samengesteld
Isolatievormen Gedeeltelijk dubbel glas
Spouwmuren
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 1.585 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 256,6 m²
Woonkameroppervlakte 137,86 m²
Keukenoppervlakte 22,72 m²
Inhoud 1.210 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 18,4 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte 53,2 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 6 (waarvan 2 slaapkamers)
Aantal badkamers 1
Locatie
Ligging Aan bosrand
Aan vaarwater
Bedrijventerrein
Beschutte ligging
Dichtbij openbaar vervoer
Havengebied
Industrieterrein
Kantorenpark
Nabij school
Nabij snelweg
Open ligging
Vrij uitzicht
CV ketel
CV ketel Vaillant
Warmtebron Gas
Bouwjaar 2004
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Aantal parkeerplaatsen 5
Warm water CV-ketel
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Gaskachels
Mogelijkheid voor open haard
Keukenvoorzieningen Kookeiland
Badkamervoorzieningen Bad
Toilet
Wastafel
Parkeergelegenheid Inpandige garage
Heeft een rookkanaal Ja
Heeft een garage Ja
Telefoonaansluiting aanwezig Ja
Beschikt over een internetverbinding Ja
Heeft een satellietschotel Ja
Heeft een dakraam Ja

Plattegronden

Kaart

Recent bekeken