Tips woning verkopen

Het is zo ver, de knoop is doorgehakt, het huis gaat in de verkoop. Wij helpen je graag om het maximale uit de verkoop te halen. Daarom geven we je 10 tips waarmee je direct aan de slag kunt.

1. Frisse muren

Je vond destijds antiek groen, of indian spice een mooie kleur voor de muur. Tuurlijk! Maar smaken verschillen. En daarom is het verstandig om voor de presentatie van de woning alle muren in een neutrale, witte kleur te verven. Dat creëert optisch meteen de meeste ruimte.

2. Verstandige investeringen

Een verouderde badkamer en keuken lijken aangewezen project om uit te voeren voor de verkoop. Maar is dat wel zo? Smaken verschillen. En vaak willen kopers de badkamer en keuken aanpassen naar hun eigen smaak, ook als deze net verbouwd is. Verstandige investeringen zijn reparatie van die dak lekkage, of een nieuwe cv-ketel.

3. Opbergmogelijkheden

Mensen zijn gek op opbergmogelijkheden in een woning. Denk maar alleen al aan de bekende knieschotten op zolder. Maar hoe lastig dit misschien ook lijkt, een woning presenteert het beste met lege opbergmogelijkheden, zodat de kijker de beste indruk krijgt van de kasten.

4. Last minute kast

Benoem één kast tot last minute kast. Wat houdt dit nu in? Zodra de makelaar belt om een bezichtiging door te geven struin je vlak daarvoor door de woning. Alle rondslingerende spullen gaan in de last minute kast zodat de woning mooi opgeruimd tijdens de bezichtiging.

5. Hoe lichter hoe beter

Een huis is op zijn mooist als de zon schijnt. Zorg daarom altijd dat de foto’s worden gemaakt op een zonnig moment. Houdt de gordijnen zo veel mogelijk open en vensterbanken leeg. Laat de zon binnen voor de mooiste foto’s. Dit is bij de bezichtiging niet te garanderen, zorg daarom voor goede kunstverlichting om donkere kamers te voorkomen.

6. Less is more

Een substantieel aantal foto’s van buiten en binnen de woning is essentieel. Maar weet wanneer te stoppen. Hiermee bedoelen we, laat genoeg beelden weg om een nieuwsgierigheid bij de potentiële koper te stimuleren.

7. Houdt het levendig

Opruimen voor de foto’s en de bezichtiging is een must (last minute kast). Maar zorg dat er nog wel leven te zien is in het huis. En daarmee bedoelen we geen vol aanrecht. Persoonlijke spullen ruim je op, maar laat schilderijen of kunstwerken hangen.

8. Voeg persoonlijkheid toe

Bij punt 7 heb je kunnen lezen dat persoonlijke spullen opgeruimd dienen te worden. Maar voeg daarna wel een beetje persoonlijkheid toe. Zet bijvoorbeeld een bos bloemen op tafel en leg een paar kleurige kussens op de bank.

9. Vergeet de tuin niet

Zeker zo belangrijk als het huis is de tuin eromheen. De voortuin is het eerste dat een potentiële koper ziet. Onkruid is dan echt uit den boze. Zorg dat de tuinen in ieder geval netjes en opgeruimd zijn. Maai het gras, snoei de buxus en verwijder alle onkruid.

10. App de buurt

Neem je deel aan de buurt-app? Biedt daar dan als eerste de woning aan. Buren doen graag hun best om hun vrienden of kennissen naast hun te krijgen en zijn daarmee de allerbeste ambassadeurs van jouw woning. 

Wil jij meer weten over het succesvol verkopen van je woning? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

NEEM CONTACT OP