Asserbrink 8

EMMEN
Verkocht

Omschrijving

Opvallend en comfortabel wonen

Begin jaren 80 waren deze woningen the talk of the town. Een gedeelte van de Asserbrink werd ingericht als een woonomgeving waar een grote variatie aan woningen zou worden ontwikkeld maar allemaal met een karakteristiek honingraat basisprincipe, Zoiets vooruitstrevends was er tot dusver in Emmen nog niet gerealiseerd op huizengebied. Tijdens de bouw was er al heel veel belangstelling en nieuwsgierigheid voor datgene wat komen zou. En eerlijk, destijds was niet iedereen gecharmeerd van dit architectonisch ontwerp, het duurt even voordat het went voor een Drenth. Inmiddels 40 jaar later zijn deze huizen zeer gewild, want als je iets niet doorsnee wilt dan passen deze woningen precies in dat plaatje. Nu is Asserbrink nr. 8 in de verkoop gekomen. Een huis van de eerste eigenaar! Oorspronkelijk met 3 slaapkamers maar de 2 kamers aan de voorzijde zijn tot één grote gemaakt. Het is trouwens eenvoudig weer naar 2 terug te brengen. Deze geschakelde woning staat op een kavel van 230 m2. Op de begane grond vindt u de ruime en tuingerichte woonkamer die voorzien is van een tuindeur en een sfeervolle houtkachel. De diepe tuin (25 meter) is op het zuiden gelegen De (woon) keuken, (groot werkblad + divers inbouwapparatuur) en de woonkamer hebben ongeveer dezelfde afmeting Vanuit de keuken is de praktische berging/bijkeuken van 4.6 m2 bereikbaar. Nog 2 bergingen zijn aan de woning verbonden, resp. 2.2 x 2.8 en 3.7x 2.8 meter. De grootste was een carport die nu is dichtgemaakt. Op de 1e verdieping vindt u 2 slaapkamers, een keurige badkamer en volop kastruimte. De bergzolder is bereikbaar d.m.v. een vlizotrap. De zonnige tuin is aantrekkelijk vormgegeven en is een fijne plek om op het terras te genieten van de groene omgeving waarin dit huis staat.
De Asserbrink wordt gezien als de meest aantrekkelijke brink van de Bargeres. Dat heeft meerdere oorzaken: De ruime opzet en de grote verscheidenheid van de vrijstaande woningen op royale kavels, de in het oog springende honingraatwoningen, de historische houtwallen die in tact zijn gebleven, veel openbaar groen in een parkachtige aanleg van het geheel. Last but not least, positief is de gunstige ligging ten opzichte van alle voorzieningen: Een uitstekend geoutilleerd winkelcentrum, apotheek, doktershuis, scholen, kinderopvang en sportvoorzieningen zijn op loopafstand bereikbaar.

Emmen centrum is op de fiets (en zelfs lopend) prima bereikbaar. Met daar natuurlijk het prachtige Wildlands en Atlas theater. Het gehele centrum ademt één en al gezelligheid uit niet in het minst door het Raadhuisplein en het "Rensenpark". Daarbij komt nog dat de omgeving van het Oranjekanaal een landschappelijk zeer aantrekkelijk gebied is met schitterende wandel- en fietsmogelijkheden op de Noordbargeres. Het Noordbargerbos tot slot is een mooi gevarieerd bosgebied met zandverstuivingen en afwisselende wandelroutes met een hondenlosloopgebied.

Wanneer je verder wilt, dan rijd je binnen 2 minuten met de auto naar de Rondweg die aansluit op de inmiddels 4baans N34 richting Zwolle .Het station Emmen-Zuid is 5-10 fietsminuten van huis verwijderd; er vertrekt 2 keer per uur een trein richting Zwolle.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 230.000,- k.k.
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Woonhuis
Soort
eengezinswoning
Type woonhuis
geschakelde woning
Bouwjaar
1981-1990
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
redelijk

Tuin

Type
voortuin
Hoofd tuin
voortuin
Ligging
zuid
Oppervlakte
83 m²

Woonhuis

Kamers
4
Verdiepingen
2
Woonopp.
117 m²
Inhoud
481 m³
Perceelopp.
230 m²
Ligging
aan park, in woonwijk

Energie

Energie label
C
Isolatie
dakisolatie, dubbel glas
Verwarming
c.v.-ketel

Garage

Type
geen garage

Berging

Type
aangebouwd hout
Voorzieningen
voorzien van elektra, voorzien van water
Isolatie
geen isolatie

Foto's

Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8Asserbrink 8

Kaart